Retsept: metssealihast šašlõkk
Kui sul on jahimehest sõber või oled ise osav kütt, siis siin on sulle üks lihtne retsept. Metssealihast šašlõkk valmib vähese vaevaga ja on igati proovimist väärt.
Vaja läheb:
1 kg metssealiha (kõige parem šašlõkiliha on kaelakarbonaad)
4 sibulat
Maitseks: mett, sinepit, majoneesi, soola ja pipart
Lõika liha parajalt pirakateks tükkideks (umbes 50g tükk), lisa maitse järgi soola-pipart, mett ,sinepit ja majoneesi.
Sega lihatükid kastmega läbi ja lase neil seista ~12h külmikus. Seejärel varrasta ja küpseta grillil.
Šašlõkki võib süüa otse grillilt. Kui aga soovid pehmemat liha, siis lõika sibulast sektorid, laota sibul malmist ahjuvormi põhja, laota liha sibulate peale ja lase grillil kaane all u 40 min. järelküpseda.
Niimoodi saad sõna otseses mõttes suussulava šašlõki.
Lisa kommentaar